Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy pięknej obfitości malin warto wykorzystać także najprostszy i najszybszy sposób na przechowywanie malin.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Składniki
Po nastawieniu wina z malin, zrobieniu soku i dżemów, kolejną partię owoców przygotowałam w najmniej pracochłonny sposób. takie maliny można wykorzystać do kompotu, galaretek, frużeliny, sosów. Ułożyłam je dosyć ciasno w słoikach , zasypałam cukrem według uznania, zalałam filtrowaną wodą. Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)