Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy pięknej obfitości malin warto wykorzystać także najprostszy i najszybszy sposób na przechowywanie malin.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10235
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2871
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1976
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 755
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10235
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2871
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1976
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 755
Składniki
Po nastawieniu wina z malin, zrobieniu soku i dżemów, kolejną partię owoców przygotowałam w najmniej pracochłonny sposób. takie maliny można wykorzystać do kompotu, galaretek, frużeliny, sosów. Ułożyłam je dosyć ciasno w słoikach , zasypałam cukrem według uznania, zalałam filtrowaną wodą. Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)