Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy pięknej obfitości malin warto wykorzystać także najprostszy i najszybszy sposób na przechowywanie malin.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12600
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12600
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 159
Składniki
Po nastawieniu wina z malin, zrobieniu soku i dżemów, kolejną partię owoców przygotowałam w najmniej pracochłonny sposób. takie maliny można wykorzystać do kompotu, galaretek, frużeliny, sosów. Ułożyłam je dosyć ciasno w słoikach , zasypałam cukrem według uznania, zalałam filtrowaną wodą. Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)