Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest bardzo zdrowa.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 658
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1246
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2322
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 658
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1246
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2322
Składniki
Owoce pigwowca, cytrynę pokrojoną w plastry i śliwki umieszczamy w emaliowanym garnku. Zalewamy litrem wrzącej wody i gotujemy około 1 godziny. Podczas gotowania dodajemy pektynę (żelfix 3:1) dokładnie mieszając i po trzech minutach dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia się cukru i pozbycia się wytworzonej piany. Po czasie gotowania rozdrabniamy blenderem na papkę. Papkę z owoców przecieramy przez sitko. Gotowymi powidłami napełniamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Powidła są idealne do herbaty, ciast itd. Smacznego!!!