Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest bardzo zdrowa.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1658
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 979
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1658
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 979
Składniki
Owoce pigwowca, cytrynę pokrojoną w plastry i śliwki umieszczamy w emaliowanym garnku. Zalewamy litrem wrzącej wody i gotujemy około 1 godziny. Podczas gotowania dodajemy pektynę (żelfix 3:1) dokładnie mieszając i po trzech minutach dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia się cukru i pozbycia się wytworzonej piany. Po czasie gotowania rozdrabniamy blenderem na papkę. Papkę z owoców przecieramy przez sitko. Gotowymi powidłami napełniamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Powidła są idealne do herbaty, ciast itd. Smacznego!!!