Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest bardzo zdrowa.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2052
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2052
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Składniki
Owoce pigwowca, cytrynę pokrojoną w plastry i śliwki umieszczamy w emaliowanym garnku. Zalewamy litrem wrzącej wody i gotujemy około 1 godziny. Podczas gotowania dodajemy pektynę (żelfix 3:1) dokładnie mieszając i po trzech minutach dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia się cukru i pozbycia się wytworzonej piany. Po czasie gotowania rozdrabniamy blenderem na papkę. Papkę z owoców przecieramy przez sitko. Gotowymi powidłami napełniamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Powidła są idealne do herbaty, ciast itd. Smacznego!!!