Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, bogate w witaminy powidła z kiwi. Idealne do ciast i serników.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Przygotowujemy słoiczki, myjemy, wyparzamy. Do garnczka emaliowanego wsypujemy obrane i pokrojone w kostkę kiwi. Dodajemy żelfix i dokładnie mieszamy doprowadzając do zagotowania. Do gotujących się kiwi dodajemy cukier i gotujemy 5 minut cały czas mieszając. Po 5 minutowym gotowaniu mieszamy do momentu aż zniknie piana która wytworzyła się podczas gotowania. Gorącą masę wlewamy do słoiczków, do pełna. Słoiczki zakręcamy i przewracamy do góry dnem na 5 minut. Po 5 minutach odwracamy słoiczki i studzimy. Smacznego !!!