Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, bogate w witaminy powidła z kiwi. Idealne do ciast i serników.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Składniki
Przygotowujemy słoiczki, myjemy, wyparzamy. Do garnczka emaliowanego wsypujemy obrane i pokrojone w kostkę kiwi. Dodajemy żelfix i dokładnie mieszamy doprowadzając do zagotowania. Do gotujących się kiwi dodajemy cukier i gotujemy 5 minut cały czas mieszając. Po 5 minutowym gotowaniu mieszamy do momentu aż zniknie piana która wytworzyła się podczas gotowania. Gorącą masę wlewamy do słoiczków, do pełna. Słoiczki zakręcamy i przewracamy do góry dnem na 5 minut. Po 5 minutach odwracamy słoiczki i studzimy. Smacznego !!!