Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, bogate w witaminy powidła z kiwi. Idealne do ciast i serników.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4505
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4505
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Przygotowujemy słoiczki, myjemy, wyparzamy. Do garnczka emaliowanego wsypujemy obrane i pokrojone w kostkę kiwi. Dodajemy żelfix i dokładnie mieszamy doprowadzając do zagotowania. Do gotujących się kiwi dodajemy cukier i gotujemy 5 minut cały czas mieszając. Po 5 minutowym gotowaniu mieszamy do momentu aż zniknie piana która wytworzyła się podczas gotowania. Gorącą masę wlewamy do słoiczków, do pełna. Słoiczki zakręcamy i przewracamy do góry dnem na 5 minut. Po 5 minutach odwracamy słoiczki i studzimy. Smacznego !!!