Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzodkiewki zamknięte w słoikach zapraszam jak zrobic
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1412
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 416
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1412
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 416
Składniki
Do każdego słoika na dno daje czosnek i gorczyce i ciasno układam pokrojone na pól rzodkiewki nie do pełna słoików .Wodę z z miodem i sola zagotowuje dodaje olej i sok z cytryny zalewam rzodkiewki w słoikach zakręcam .Słoiki z rzodkiewka pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonymi ściereczką, a słoiki zalewam zimna woda by słoiki były ponad polowe przykryte woda ,gdy woda zacznie sie gotować 10 -15 minut pasteryzuje .Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną potem wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film .