Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wieprzowina zamarynowana w słoikach. Do zamarynowania użyto łopatki i szynki wieprzowej, doprawionej przyprawami oraz z dodatkiem czosnku. Taką wieprzowinę ze słoika możemy wykorzystać do gulaszu, sosów oraz spożywać ją na zimno z pieczywem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Mięsa myjemy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Kroimy w większą kostkę, taką 3/3 cm. Pokrojone mięso umieszczamy w większej misce, dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojony drobno czosnek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Podczas mieszania dodajemy wodę i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie całą wodę i stanie się kleiste. Wymieszane mięso przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę, a w między czasie możemy przygotować słoiki. Słoiki wyparzamy w gorącej wodzie i wycieramy je do sucha, pokrywki również. Mięso umieszczamy w czterech 900 ml słoikach i zrobiłem jeszcze jedną taką kiełbachę w osłonce fi 100 mm, na taki mały teścik. Słoiki pasteryzujemy 3 godziny, studzimy i do lodówki. Pałkę z mięsem parzymy 100 minut w 80 stopniach Celsjusza. Smacznego!!!