Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane gruszki na słodko to zupełnie coś innego niż dynia marynowana na ostro. Zobaczmy więc, jak wygląda przepis i w jaki sposób możemy przygotować gruszki na słodko.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3817
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 109
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3817
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 109
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Składniki
Gruszki obieramy ze skórki, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki.
Przygotowane gruszki wkładamy do słoików. W tym momencie możemy dołożyć np. kawałki chili taka jak to zrobiłem ja lub inne ulubione zioła.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i przyprawy, całość gotujemy. Pamiętajmy, że musi być więcej cukru niż w zwykłych zalewach przeznaczonych marynowania.
Gorącą zalewą zalać słoiki z gruszkami, zakręcić i postawić do góry dnem. Możemy również słoiki spasteryzować, ale nie jest to konieczne
I po jakimś czasie to już tylko smacznego