Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane gruszki na słodko to zupełnie coś innego niż dynia marynowana na ostro. Zobaczmy więc, jak wygląda przepis i w jaki sposób możemy przygotować gruszki na słodko.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 780
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 780
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Składniki
Gruszki obieramy ze skórki, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki.
Przygotowane gruszki wkładamy do słoików. W tym momencie możemy dołożyć np. kawałki chili taka jak to zrobiłem ja lub inne ulubione zioła.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i przyprawy, całość gotujemy. Pamiętajmy, że musi być więcej cukru niż w zwykłych zalewach przeznaczonych marynowania.
Gorącą zalewą zalać słoiki z gruszkami, zakręcić i postawić do góry dnem. Możemy również słoiki spasteryzować, ale nie jest to konieczne
I po jakimś czasie to już tylko smacznego