Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszeczkę wymagają pracy, ale smak rekompensuje trudy.
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 32
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 6
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 267
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 32
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 6
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 267
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 117
Składniki
Oczyszczone, umyte grzyby ( z kapeluszy zdejmuję lepką skórkę) gotuję w osolonej wodzie 30 minut, zbierając pianę. Odcedzam. Gotuję zalewę. Wodę, ocet, i przyprawy gotuję 5 minut. Następnie dodaję miód, dokładnie mieszam. Grzyby wkładam do wyparzonych słoiczków, zalewam gorącą zalewą, zakręcam, odwracam do góry dnem do wystudzenia.
W ten sposób, w takiej zalewie można marynować też inne grzyby.