Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszeczkę wymagają pracy, ale smak rekompensuje trudy.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 932
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2201
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 923
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 932
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2201
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 923
Składniki
Oczyszczone, umyte grzyby ( z kapeluszy zdejmuję lepką skórkę) gotuję w osolonej wodzie 30 minut, zbierając pianę. Odcedzam. Gotuję zalewę. Wodę, ocet, i przyprawy gotuję 5 minut. Następnie dodaję miód, dokładnie mieszam. Grzyby wkładam do wyparzonych słoiczków, zalewam gorącą zalewą, zakręcam, odwracam do góry dnem do wystudzenia.
W ten sposób, w takiej zalewie można marynować też inne grzyby.