Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszeczkę wymagają pracy, ale smak rekompensuje trudy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 517
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 517
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Składniki
Oczyszczone, umyte grzyby ( z kapeluszy zdejmuję lepką skórkę) gotuję w osolonej wodzie 30 minut, zbierając pianę. Odcedzam. Gotuję zalewę. Wodę, ocet, i przyprawy gotuję 5 minut. Następnie dodaję miód, dokładnie mieszam. Grzyby wkładam do wyparzonych słoiczków, zalewam gorącą zalewą, zakręcam, odwracam do góry dnem do wystudzenia.
W ten sposób, w takiej zalewie można marynować też inne grzyby.