Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszeczkę wymagają pracy, ale smak rekompensuje trudy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 105
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1393
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 196
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 105
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1393
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 196
Składniki
Oczyszczone, umyte grzyby ( z kapeluszy zdejmuję lepką skórkę) gotuję w osolonej wodzie 30 minut, zbierając pianę. Odcedzam. Gotuję zalewę. Wodę, ocet, i przyprawy gotuję 5 minut. Następnie dodaję miód, dokładnie mieszam. Grzyby wkładam do wyparzonych słoiczków, zalewam gorącą zalewą, zakręcam, odwracam do góry dnem do wystudzenia.
W ten sposób, w takiej zalewie można marynować też inne grzyby.