Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku pogoda niezbyt sprzyjała moim roślinom. Obok dużych bulw buraków pojawiło się sporo małych. Szkoda wyrzucać maleństwa. Postanowiłam zrobić coś dla odmiany- kulki konserwowe
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17444
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4067
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 666
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 331
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17444
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4067
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 666
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 331
Składniki
Buraczki gotujemy w nieosolonej wodzie, aż zrobią się miękkie, wtedy zlewamy wodę, studzimy aby się nie poparzyć i obieramy ze skórki.
W czasie, gdy gotują się buraczki, przygotowujemy zalewę: Gotujemy wodę z przyprawami przez 15 minut, po czym wlewamy ocet.
Obrane buraczki zalewamy gotową zalewą. Do każdego słoiczka staramy się wrzucić każdą przyprawę (sprawiedliwie) i od razu zakręcamy. Jeszcze ciepłe słoiczki wstawiamy do dużego garnka, w którym na spód kładziemy ściereczkę, aby zrobić izolację między dnem garnka a słoikiem. Zalewamy do 3/4 wysokości słoików i gotujemy od momentu zagotowania 15 minut.
Uwagi: Nie wylewaj zalewy, możesz jej użyć do przygotowania barszczu.