Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku pogoda niezbyt sprzyjała moim roślinom. Obok dużych bulw buraków pojawiło się sporo małych. Szkoda wyrzucać maleństwa. Postanowiłam zrobić coś dla odmiany- kulki konserwowe
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1668
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1500
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 776
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 92
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1668
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1500
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 776
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 92
Składniki
Buraczki gotujemy w nieosolonej wodzie, aż zrobią się miękkie, wtedy zlewamy wodę, studzimy aby się nie poparzyć i obieramy ze skórki.
W czasie, gdy gotują się buraczki, przygotowujemy zalewę: Gotujemy wodę z przyprawami przez 15 minut, po czym wlewamy ocet.
Obrane buraczki zalewamy gotową zalewą. Do każdego słoiczka staramy się wrzucić każdą przyprawę (sprawiedliwie) i od razu zakręcamy. Jeszcze ciepłe słoiczki wstawiamy do dużego garnka, w którym na spód kładziemy ściereczkę, aby zrobić izolację między dnem garnka a słoikiem. Zalewamy do 3/4 wysokości słoików i gotujemy od momentu zagotowania 15 minut.
Uwagi: Nie wylewaj zalewy, możesz jej użyć do przygotowania barszczu.