Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość warzyw mrożę robiąc domowe mieszanki warzywne. Jednak kilka słoików postanowiłam zakonserwować. Tak przygotowane warzywa mogą być podstawą do zupy, wystarczy zawartość słoika wlać do rosołu i warzywna zupa gotowa. Jeśli warzywa pokroicie w kostkę, taką mieszankę można użyć jako bazę sałatki warzywnej.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do słoików (moje miały pojemność 380ml) układamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pasternak, marchewki i fasolkę. Do każdego słoika wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, trochę posiekanej natki. Wsypujemy łyżeczkę soli morskiej i pół łyżeczki curry. Zalewamy przefiltrowaną wodą. Słoiczki zakręcamy. Ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze 45 minut. Zostawiamy do wystudzenia. Sprawdzamy czy słoiczki dobrze się zassały (czy wieczka są wklęsłe). Odstawiamy w chłodne ciemne miejsce.