Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość warzyw mrożę robiąc domowe mieszanki warzywne. Jednak kilka słoików postanowiłam zakonserwować. Tak przygotowane warzywa mogą być podstawą do zupy, wystarczy zawartość słoika wlać do rosołu i warzywna zupa gotowa. Jeśli warzywa pokroicie w kostkę, taką mieszankę można użyć jako bazę sałatki warzywnej.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12532
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 234
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 887
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10206
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12532
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 234
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 887
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10206
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do słoików (moje miały pojemność 380ml) układamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pasternak, marchewki i fasolkę. Do każdego słoika wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, trochę posiekanej natki. Wsypujemy łyżeczkę soli morskiej i pół łyżeczki curry. Zalewamy przefiltrowaną wodą. Słoiczki zakręcamy. Ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze 45 minut. Zostawiamy do wystudzenia. Sprawdzamy czy słoiczki dobrze się zassały (czy wieczka są wklęsłe). Odstawiamy w chłodne ciemne miejsce.