Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość warzyw mrożę robiąc domowe mieszanki warzywne. Jednak kilka słoików postanowiłam zakonserwować. Tak przygotowane warzywa mogą być podstawą do zupy, wystarczy zawartość słoika wlać do rosołu i warzywna zupa gotowa. Jeśli warzywa pokroicie w kostkę, taką mieszankę można użyć jako bazę sałatki warzywnej.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2134
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11284
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 103
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2134
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11284
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 103
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do słoików (moje miały pojemność 380ml) układamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pasternak, marchewki i fasolkę. Do każdego słoika wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, trochę posiekanej natki. Wsypujemy łyżeczkę soli morskiej i pół łyżeczki curry. Zalewamy przefiltrowaną wodą. Słoiczki zakręcamy. Ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze 45 minut. Zostawiamy do wystudzenia. Sprawdzamy czy słoiczki dobrze się zassały (czy wieczka są wklęsłe). Odstawiamy w chłodne ciemne miejsce.