Do góry

Przetwory Przepis na:

Miodowe pomidorki koktajlowe

Miodowe pomidorki koktajlowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 2161

Dodano:

Odsłon: 364

Pyszne pomidorki koktajlowe w miodowej marynacie.

Składniki

  • 1 kg kolorowych, twardych pomidorków koktajlowych
  • 2-3 małe cebule
  • główka czosnku
  • natka pietruszki
  • zalewa:
  • 250 ml octu z białego wina
  • 200 ml miodu leśnego
  • 750 ml wody
  • 20 g kolorowego pieprzu
  • 2 łyżki soli morskiej
  • po łyżce oleju rzepakowego na każdy słoik
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Miodowe pomidorki koktajlowe

Przygotowanie

  1. Pomidorki kroimy na pół. Cebule i ząbki czosnku kroimy w plasterki. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoików.

    Składniki marynaty zagotowujemy. Gorącą zalewamy pomidorki. Wlewamy po łyżce oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Przykrywamy ręcznikiem do wystudzenia.

    Pomidorki przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń