Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste przetwory na jesień i zimę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 39
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 39
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Składniki
Warzywa pokroić, na chwilę przed gotowaniem posolić.
Z wody, octu, cukru, ziela i liści laurowych przygotować zalewę. Na wrzącą wrzucić pokrojone warzywa i gotować chwilę, by ogórki były chrupiące.
Gorące wkładać do słoików, zakręcić i odłożyć denkiem do dołu.