Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna sama w sobie i jest także doskonałą bazą na sałatki. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Kapustę poszatkować. Dodać łyżkę soli i dobrze pougniatać. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i posiekany koperek. Pozostawić na 2 godziny. Kapusta puści sok. Przełożyć do słoika i porządnie ugnieść. Dodać sok. Nie przykrywać. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż rozpocznie się proces fermentacji, proces kwaszenia. Żeby ten proces zahamować należy słoik schłodzić, wstawić najlepiej do lodówki. Wtedy można zamknąć słoik. Kapusta jest gotowa do spożycia. Można zajadać albo można robić sałatki na bazie takiej kapusty. Smacznego.