Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna sama w sobie i jest także doskonałą bazą na sałatki. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2069
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2069
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Składniki
Kapustę poszatkować. Dodać łyżkę soli i dobrze pougniatać. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i posiekany koperek. Pozostawić na 2 godziny. Kapusta puści sok. Przełożyć do słoika i porządnie ugnieść. Dodać sok. Nie przykrywać. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż rozpocznie się proces fermentacji, proces kwaszenia. Żeby ten proces zahamować należy słoik schłodzić, wstawić najlepiej do lodówki. Wtedy można zamknąć słoik. Kapusta jest gotowa do spożycia. Można zajadać albo można robić sałatki na bazie takiej kapusty. Smacznego.