Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna sama w sobie i jest także doskonałą bazą na sałatki. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421937
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2192
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421937
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2192
Składniki
Kapustę poszatkować. Dodać łyżkę soli i dobrze pougniatać. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i posiekany koperek. Pozostawić na 2 godziny. Kapusta puści sok. Przełożyć do słoika i porządnie ugnieść. Dodać sok. Nie przykrywać. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż rozpocznie się proces fermentacji, proces kwaszenia. Żeby ten proces zahamować należy słoik schłodzić, wstawić najlepiej do lodówki. Wtedy można zamknąć słoik. Kapusta jest gotowa do spożycia. Można zajadać albo można robić sałatki na bazie takiej kapusty. Smacznego.