Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna sama w sobie i jest także doskonałą bazą na sałatki. Polecam.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16837
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 243
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 282
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16837
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 243
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 282
Składniki
Kapustę poszatkować. Dodać łyżkę soli i dobrze pougniatać. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i posiekany koperek. Pozostawić na 2 godziny. Kapusta puści sok. Przełożyć do słoika i porządnie ugnieść. Dodać sok. Nie przykrywać. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż rozpocznie się proces fermentacji, proces kwaszenia. Żeby ten proces zahamować należy słoik schłodzić, wstawić najlepiej do lodówki. Wtedy można zamknąć słoik. Kapusta jest gotowa do spożycia. Można zajadać albo można robić sałatki na bazie takiej kapusty. Smacznego.