Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19808
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2952
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19808
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2952
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Włożyć do garnka i zasypać cukrem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć a sok dodać do moreli razem ze skórką. Smażyć powoli do rozpuszczenia cukru- następnie odstawić na kilka godzin. Potem zagotować ponownie i smażyć również powoli cały czas mieszając do zgęstnienia konfitury. Dodać miód, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.