Do góry

Przetwory Przepis na:

Morelowa konfitura

Morelowa konfitura

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18841

Dodano:

Odsłon: 477

Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Morelowa konfitura

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Morele umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Włożyć do garnka i zasypać cukrem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć a sok dodać do moreli razem ze skórką. Smażyć powoli do rozpuszczenia cukru- następnie odstawić na kilka godzin. Potem zagotować ponownie i smażyć również powoli cały czas mieszając do zgęstnienia konfitury. Dodać miód, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna 16 czerwca 2016 Do amerykańskich naleśników w zimie będzie, jak znalazł :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń