Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Włożyć do garnka i zasypać cukrem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć a sok dodać do moreli razem ze skórką. Smażyć powoli do rozpuszczenia cukru- następnie odstawić na kilka godzin. Potem zagotować ponownie i smażyć również powoli cały czas mieszając do zgęstnienia konfitury. Dodać miód, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.