Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1316
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1126
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1316
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1126
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Jabłka i nektarynki obieramy. Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy. Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami. Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml