Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1660

Dodano:

Odsłon: 15015

Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek

Składniki

  • 4 jabłka, 3 śliwki,3 nektarynki,
  • 5 łyżek cukru trzcinowego, 100ml wody
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka i nektarynki obieramy.
    Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę.
    Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem.
    Mieszamy od czasu do czasu.
    Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy.
    Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków.
    Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami.
    Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

    Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń