Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek
Jabłka i nektarynki obieramy.
Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem.
Mieszamy od czasu do czasu.
Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy.
Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków.
Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami.
Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.
Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 6
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 17
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 87
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 6
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 17
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka i nektarynki obieramy. Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy. Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami. Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 186
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 517