Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do ciast, deserów czy naleśników. Warto go przygotować, aby w chłodne jesiennie i zimowe wieczory przypomnieć sobie smak lata.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Z obranych jabłek usuwamy gniazda nasienne a następnie jabłka kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone jabłka przekładamy do dużego garnka, wlewamy do nich wodę i gotujemy na małym ogniu często mieszając do momentu aż jabłka będą miękkie i zaczną sie rozpadać, około 20 minut. Po tym czasie do jabłek wspypujemy cukier, wszystko mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy do momentu aż cukier się rozpuści.
Następnie masę jabłkową blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gorący mus przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy.