Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do ciast, deserów czy naleśników. Warto go przygotować, aby w chłodne jesiennie i zimowe wieczory przypomnieć sobie smak lata.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457750
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457750
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
Z obranych jabłek usuwamy gniazda nasienne a następnie jabłka kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone jabłka przekładamy do dużego garnka, wlewamy do nich wodę i gotujemy na małym ogniu często mieszając do momentu aż jabłka będą miękkie i zaczną sie rozpadać, około 20 minut. Po tym czasie do jabłek wspypujemy cukier, wszystko mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy do momentu aż cukier się rozpuści.
Następnie masę jabłkową blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gorący mus przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy.