Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do ciast, deserów czy naleśników. Warto go przygotować, aby w chłodne jesiennie i zimowe wieczory przypomnieć sobie smak lata.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1343
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4110
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1343
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4110
Składniki
Z obranych jabłek usuwamy gniazda nasienne a następnie jabłka kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone jabłka przekładamy do dużego garnka, wlewamy do nich wodę i gotujemy na małym ogniu często mieszając do momentu aż jabłka będą miękkie i zaczną sie rozpadać, około 20 minut. Po tym czasie do jabłek wspypujemy cukier, wszystko mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy do momentu aż cukier się rozpuści.
Następnie masę jabłkową blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gorący mus przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy.