Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany mus, bez dodatku cukru jest naprawdę smaczny i o dziwo wcale nie kwaśny.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 296
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 844
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 4035
Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.
Odsłon: 156
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 296
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 844
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 4035
Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.
Odsłon: 156
Składniki
MUS JABŁKOWY Z CYNAMONEM BEZ CUKRU: 1 kg winnych jabłek 1/2 szklanki wody odrobina cynamonu Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie plasterki. Powinny być kruche i winne w smaku. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy wodę, doprowadzamy do zagotowania i wsypujemy pokrojone jabłka. Zmniejszamy ogień i smażymy , często mieszając aż się całkowicie rozpadną. Na końcu dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu. Dokładnie mieszamy. Miksujemy. Przekładamy do szklanego pojemnika.