Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany mus, bez dodatku cukru jest naprawdę smaczny i o dziwo wcale nie kwaśny.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1052
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4701
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1356
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1052
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4701
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1356
Składniki
MUS JABŁKOWY Z CYNAMONEM BEZ CUKRU: 1 kg winnych jabłek 1/2 szklanki wody odrobina cynamonu Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie plasterki. Powinny być kruche i winne w smaku. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy wodę, doprowadzamy do zagotowania i wsypujemy pokrojone jabłka. Zmniejszamy ogień i smażymy , często mieszając aż się całkowicie rozpadną. Na końcu dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu. Dokładnie mieszamy. Miksujemy. Przekładamy do szklanego pojemnika.