Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany mus, bez dodatku cukru jest naprawdę smaczny i o dziwo wcale nie kwaśny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4271
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4271
Składniki
MUS JABŁKOWY Z CYNAMONEM BEZ CUKRU: 1 kg winnych jabłek 1/2 szklanki wody odrobina cynamonu Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie plasterki. Powinny być kruche i winne w smaku. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy wodę, doprowadzamy do zagotowania i wsypujemy pokrojone jabłka. Zmniejszamy ogień i smażymy , często mieszając aż się całkowicie rozpadną. Na końcu dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu. Dokładnie mieszamy. Miksujemy. Przekładamy do szklanego pojemnika.