Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1186
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1186
Składniki
Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny. Smacznego!!!