Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14100
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1628
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16065
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14100
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1628
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16065
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6457
Składniki
Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny. Smacznego!!!