Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6443
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6443
Składniki
Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny. Smacznego!!!