Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1835
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1835
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2070
Składniki
Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dopiero wtedy dodać przebrane, umyte i oberwane z gałązek czerwone porzeczki. Dzięki temu zabiegowi, owoce nie będą przywierać do dna. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż owoce się rozpadną. Dodać cukier i smażyć jeszcze 10 min ut.
Garnek z porzeczkami zdjąć z ognia, porzeczki zmiksować a następnie przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Mus nie potrzebuje żadnych zagęstników typu "żelfix" ponieważ porzeczki zawierają dużo pektyn.