Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.
Popcorn z airfryera to prawdziwy majstersztyk! Przygotujesz go w mniej niż 10...
Odsłon: 894
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 520
Popcorn z airfryera to prawdziwy majstersztyk! Przygotujesz go w mniej niż 10...
Odsłon: 894
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 520
Składniki
Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dopiero wtedy dodać przebrane, umyte i oberwane z gałązek czerwone porzeczki. Dzięki temu zabiegowi, owoce nie będą przywierać do dna. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż owoce się rozpadną. Dodać cukier i smażyć jeszcze 10 min ut.
Garnek z porzeczkami zdjąć z ognia, porzeczki zmiksować a następnie przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Mus nie potrzebuje żadnych zagęstników typu "żelfix" ponieważ porzeczki zawierają dużo pektyn.