Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3117
Polecam.
Odsłon: 1917
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3117
Polecam.
Odsłon: 1917
Składniki
Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dopiero wtedy dodać przebrane, umyte i oberwane z gałązek czerwone porzeczki. Dzięki temu zabiegowi, owoce nie będą przywierać do dna. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż owoce się rozpadną. Dodać cukier i smażyć jeszcze 10 min ut.
Garnek z porzeczkami zdjąć z ognia, porzeczki zmiksować a następnie przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Mus nie potrzebuje żadnych zagęstników typu "żelfix" ponieważ porzeczki zawierają dużo pektyn.