Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka wiśniowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest pyszna, jedna z lepszych letnich nalewek. Jest idealna na chłodniejsze dni. Jeśli nalewka dłużej postoi, jej smak oczywiście będzie lepszy.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 78
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18642
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7128
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30759
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 78
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18642
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7128
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30759
Składniki
Dojrzałe wiśnie opłukać, wydrylować, wsypać do słoja, dodać miód lub cukier oraz przyprawy (laskę wanilii naciąć wzdłuż). Wlać spirytus, słój zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Po tym czasie alkohol zlać, a owoce przepłukać wódką i połączyć z nastojem owocowym. Nalewkę rozlać do butelek i odstawić do sklarowania. Powinna dojrzewać pół roku. Moc nalewki, jak również jej słodycz można regulować według własnego uznania – wystarczy dodać więcej wody bądź też dodać więcej cukru. Dawne receptury nakazywały przechowywać nalewki nawet kilka lat. Ten przepis jest mniej wymagający, ale cierpliwość na pewno zostanie wynagrodzona :)