Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Owoce aronii umyć na sicie i przełożyć do garnka. Dodać umyte liście wiśni i litr wody. Gotować na małym ogniu 30 minut. Odstawić na 24 godziny. Schłodzony garnek można wstawić do lodówki. Po 24 godz. odcedzić. Owoce i liście wyrzucić, a do soku dodać cukier i kwasek cytrynowy . Można podgrzać, żeby cukier się rozpuścił. Do schłodzonego soku dodać wódkę i spirytus. Rozlać do butelek. Nalewka jest gotowa do spożycia, ale najlepsza jest po ok. 3 tygodniach. Na zdrowie.