Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Owoce aronii umyć na sicie i przełożyć do garnka. Dodać umyte liście wiśni i litr wody. Gotować na małym ogniu 30 minut. Odstawić na 24 godziny. Schłodzony garnek można wstawić do lodówki. Po 24 godz. odcedzić. Owoce i liście wyrzucić, a do soku dodać cukier i kwasek cytrynowy . Można podgrzać, żeby cukier się rozpuścił. Do schłodzonego soku dodać wódkę i spirytus. Rozlać do butelek. Nalewka jest gotowa do spożycia, ale najlepsza jest po ok. 3 tygodniach. Na zdrowie.