Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra na zimowe chłodne wieczory
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 330
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 408
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 330
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 408
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 648
Składniki
Kwasek rozpuścić w odrobinie wody gazowanej. Dodać kwiaty czarnego bzu i resztę wody. Przemieszać. Zamknąć szczelnie w słoju i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie osączyć przez gazę. Dodać cukier i spirytus. Dokładnie wymieszać, aż do momentu kiedy cukier całkowicie się rozpuści. Wymieszać i przelać do wyparzonych butelek.