Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekośliwka jest to i nutella gruszkowa bedzie:) Naprawdę polecamy:)
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1173
Dziś do pracy.
Odsłon: 35
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 691
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1173
Dziś do pracy.
Odsłon: 35
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 691
Składniki
Przygotowane gruszki tzn. obrane i bez gniazd nasiennych miksujemy i smazymy jak powidla. Przez 3 dni po godzinie.Po tym czasie mieszamy z cukrem, kakao i przyprawami. Smązymy jeszcze około 40 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 minut.