Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) idealna do ciast, deserów i kanapek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 717
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 717
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Składniki
Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia. Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę. Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)