Do góry

Przetwory Przepis na:

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 2216

Dodano:

Odsłon: 333

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) idealna do ciast, deserów i kanapek.

Składniki

  • 3 kg śliwek węgierek,
  • 1 kg cukru,
  • 100 g kakao,
  • 100 g deserowej czekolady.
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

Przygotowanie

  1. Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia.

    Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę.



    Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń