Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) idealna do ciast, deserów i kanapek.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 927
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 927
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Składniki
Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia. Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę. Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)