Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to najlepszy okres na aromatyczne octy owocowe. Wlasnorecznie wykonane sa najsmaczniejsze, nadaja sie nie tylko do przeróznych dressingów, ale i wszelkich sosów do ryb lub miesa. Balsamiczny ocet o aromacie czarnej porzeczki jest doskonaly do wielu salat, a takze do miesa...
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Umyc porzeczki i wybrac dojrzale owoce, wlozyc do garnka z cukrem i sola i zmiazdzyc najlepiej tluczkiem do ziemniaków. Odstawić na ok. godzine. Po godzinie dodac ocet balsamiczny i przyprawy. Zagotowac wszystko do wrzenia a nastepnie gotowac na bardzo malym ogniu ogniu przez około 15 minut. Odcedzic przez sito lub gaze i przelac do czystej butelki.
Przechowywac w suchym i ciemnym miejscu.