Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałaty z dresingiem z octu malinowego smakują wybornie i przypominają lato.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17873
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6735
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17873
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6735
Składniki
Ocet robię w dużym pojemniku, żeby nie uciekło a poza tym można zamieszać całość bez łyżki i otwierania. Czyste ale nie umyte maliny zalałam wodą z rozrobionym cukrem. Naczynie przykryłam chusteczką higieniczna i zawiązałam sznurkiem. Słój stoi na blacie i codziennie przez trzy tygodnie mieszam słojem aby unoszące się w fermencie maliny opadały. Po trzech tygodniach maliny opadną. Warto zapisać daty nastawu na etykiecie słoja. Po sześciu tygodniach ocet będzie dobry,można go zlać z nad osadu i aby zakończyć proces, ocet można schować do lodówki. Smacznego :)