Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałaty z dresingiem z octu malinowego smakują wybornie i przypominają lato.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Ocet robię w dużym pojemniku, żeby nie uciekło a poza tym można zamieszać całość bez łyżki i otwierania. Czyste ale nie umyte maliny zalałam wodą z rozrobionym cukrem. Naczynie przykryłam chusteczką higieniczna i zawiązałam sznurkiem. Słój stoi na blacie i codziennie przez trzy tygodnie mieszam słojem aby unoszące się w fermencie maliny opadały. Po trzech tygodniach maliny opadną. Warto zapisać daty nastawu na etykiecie słoja. Po sześciu tygodniach ocet będzie dobry,można go zlać z nad osadu i aby zakończyć proces, ocet można schować do lodówki. Smacznego :)