Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałaty z dresingiem z octu malinowego smakują wybornie i przypominają lato.
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6331
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 199
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 152
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 288
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 520
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6331
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 199
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 152
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 288
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 520
Składniki
Ocet robię w dużym pojemniku, żeby nie uciekło a poza tym można zamieszać całość bez łyżki i otwierania. Czyste ale nie umyte maliny zalałam wodą z rozrobionym cukrem. Naczynie przykryłam chusteczką higieniczna i zawiązałam sznurkiem. Słój stoi na blacie i codziennie przez trzy tygodnie mieszam słojem aby unoszące się w fermencie maliny opadały. Po trzech tygodniach maliny opadną. Warto zapisać daty nastawu na etykiecie słoja. Po sześciu tygodniach ocet będzie dobry,można go zlać z nad osadu i aby zakończyć proces, ocet można schować do lodówki. Smacznego :)