Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałaty z dresingiem z octu malinowego smakują wybornie i przypominają lato.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6396
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114709
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6396
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114709
Składniki
Ocet robię w dużym pojemniku, żeby nie uciekło a poza tym można zamieszać całość bez łyżki i otwierania. Czyste ale nie umyte maliny zalałam wodą z rozrobionym cukrem. Naczynie przykryłam chusteczką higieniczna i zawiązałam sznurkiem. Słój stoi na blacie i codziennie przez trzy tygodnie mieszam słojem aby unoszące się w fermencie maliny opadały. Po trzech tygodniach maliny opadną. Warto zapisać daty nastawu na etykiecie słoja. Po sześciu tygodniach ocet będzie dobry,można go zlać z nad osadu i aby zakończyć proces, ocet można schować do lodówki. Smacznego :)