Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe octy są niezwykle łatwe w wykonaniu no i przede wszystkim są aromatyczne. Dodają sałatom i daniom niezwykłego, letniego smaku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3755
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3755
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Składniki
Niemyte porzeczki dałam do dużego słoja. Przepraszam ze tą nieestetyczna pozostałość po etykiecie. Zalałam osłodzoną wodą. Słoik przykryłam ręcznikiem papierowym i zamocowałam gumką recepturką. Słoik powinien być większy bo owoce będą chciały "wyjść", wtedy powinno się lekko zamieszać słoikiem. Jeśli używamy łyżki, za każdym razem powinna być czysta.
Po miesiącu zlałam owoce przez sitko.
Ocet dałam z powrotem do słoika i zostawiłam go przykryty jak wcześniej.
Po kolejnym miesiącu będzie już na occie "matka". Zdjęłam go a ocet zciągnęłam z nad osadu. Osad powodowałby dalsze gazowanie. Ocet przechowuje się w lodówce najlepiej z butelką na stary kapsel.
Smacznego :)