Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem cebuli, czerwonej mielonej papryki. W zimie jak znalazł do obiadu i nie tylko.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Wszystkie składniki przeznaczone na zalewę wymieszać ze sobą, zagotować, odstawić do wystudzenia. Do przygotowanych wcześniej, wyparzonych słoików wkładać garść pokrojonej cebuli, następnie ciasno układać ogórki. Całość posypać mielona papryką, zalać zimną zalewą. Suchą ściereczką wytrzeć brzegi słoików, następnie słoiki dokładnie zakręcić. Ogórki w słoikach wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 15 minut. Wówczas słoiki należy wyjąć z garnka, np. na drewnianą deseczkę, pozostawić do wystudzenia.