Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 406
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 406
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Ogórki myje kroje w ćwiartki do każdego słoika kila ziaren gorczycy ,pieprzu i ziela angielskiego ząbek czosnku i układam ciasno ogórki .Składniki zalewy zagotowuje wodę z cukrem ,solą ,octem na koniec dodaje kurkumę.
Gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuje na mokro ,na dno garnka ściereczka by słoiki nie pękły i wody by były słoiki do polowy przykryte ,pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .