Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Ogórki myje kroje w ćwiartki do każdego słoika kila ziaren gorczycy ,pieprzu i ziela angielskiego ząbek czosnku i układam ciasno ogórki .Składniki zalewy zagotowuje wodę z cukrem ,solą ,octem na koniec dodaje kurkumę.
Gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuje na mokro ,na dno garnka ściereczka by słoiki nie pękły i wody by były słoiki do polowy przykryte ,pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .