Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Ogórki myje kroje w ćwiartki do każdego słoika kila ziaren gorczycy ,pieprzu i ziela angielskiego ząbek czosnku i układam ciasno ogórki .Składniki zalewy zagotowuje wodę z cukrem ,solą ,octem na koniec dodaje kurkumę.
Gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuje na mokro ,na dno garnka ściereczka by słoiki nie pękły i wody by były słoiki do polowy przykryte ,pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .