Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w modzie są ogórki w przyprawie gyros. Postanowiłam na próbę zrobić kilka słoików. Na razie zrobiłam jedną porcję z 2 kilogramów ogórków i wyszło mi 6 słoików. Zobaczymy, jak się przyjmą to będę robić więcej a na razie tyle wystarczy. Ja pokroiłam ogórki w plasterki ze skórą ale jak ktoś woli to może je obrać. Zatem kto jeszcze nie robił niech spróbuje.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Świeże ogórki umyć i pokroić w plasterki ale bez końcówek. Jeśli ogórki były zrywane wcześniej to należy je namoczyć około 2 godzin w wodzie. Pokrojone ogórki zasypać solą w misce i wymieszać. Marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. Marchew pokroić w cieniutkie plasterki ( cieńsze od ogórków, ja użyłam szatkownicy ). Cebulę pokroić w piórka a czosnek w cienkie plasterki. Wszystko wrzucić do miski z ogórkami, dodać resztę składników i wymieszać. Tak przygotowane ogórki odstawić na 7-8 godzin od czasu do czasu mieszając. Po upływie tego czasu napełniać słoiki warzywami i zalać powstałą zalewą. Potem pasteryzować je 10 minut od zagotowania. Z tej porcji wyszło mi 6 słoików takich jak na zdjęciu.