Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki zwane też ogórkami po kartusku. Łagodne w smaku.Idealne na kanapki ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4597
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1467
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4597
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1467
Składniki
Wodę, cukier, ocet /10%/ i sól zagotowujemy i odstawiamy. Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Do każdego słoika wkładamy: pokrojone w plastry ząbki czosnku i marchew, pokrojoną w małą kostkę paprykę /ok. 1 łyżki/, pokruszoną połowę liścia laurowego i wsypujemy ziele angielskie i gorczycę. Następnie układamy połówki ogórków i zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. *Do słoików oprócz czerwonej papryki możemy dodać pokrojoną papryczkę chili - ogórki będą pikantniejsze.