Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki zwane też ogórkami po kartusku. Łagodne w smaku.Idealne na kanapki ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 138
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 138
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Wodę, cukier, ocet /10%/ i sól zagotowujemy i odstawiamy. Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Do każdego słoika wkładamy: pokrojone w plastry ząbki czosnku i marchew, pokrojoną w małą kostkę paprykę /ok. 1 łyżki/, pokruszoną połowę liścia laurowego i wsypujemy ziele angielskie i gorczycę. Następnie układamy połówki ogórków i zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. *Do słoików oprócz czerwonej papryki możemy dodać pokrojoną papryczkę chili - ogórki będą pikantniejsze.