Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki zwane też ogórkami po kartusku. Łagodne w smaku.Idealne na kanapki ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4838
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 102
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4838
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 102
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
Wodę, cukier, ocet /10%/ i sól zagotowujemy i odstawiamy. Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Do każdego słoika wkładamy: pokrojone w plastry ząbki czosnku i marchew, pokrojoną w małą kostkę paprykę /ok. 1 łyżki/, pokruszoną połowę liścia laurowego i wsypujemy ziele angielskie i gorczycę. Następnie układamy połówki ogórków i zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. *Do słoików oprócz czerwonej papryki możemy dodać pokrojoną papryczkę chili - ogórki będą pikantniejsze.