Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne nie tylko na kanapki. Do plasterków używam głównie ogórków które nie nadają się do kiszenia. Są za duże, zbyt krzywe itp. Świetnie sprawdzają się na kanapkach !
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Przepis jest na 2 szklanki wody więc łatwo go modyfikować do większej/mniejszej ilości słoików.
Ogórki myję i kroję wzdłuż na plasterki. W tym czasie zagotowuję wodę z octem, solą i cukrem. Do każdego słoika wrzucam ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i odrobinę gorczycy.
Układam ogórki pionowo w słoikach i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody.
Jeżeli mam w domu paprykę, dokładam do słoika plasterek papryki. Nie jest to konieczne, poprostu dodaje kolorytu całości.