Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne nie tylko na kanapki. Do plasterków używam głównie ogórków które nie nadają się do kiszenia. Są za duże, zbyt krzywe itp. Świetnie sprawdzają się na kanapkach !
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Przepis jest na 2 szklanki wody więc łatwo go modyfikować do większej/mniejszej ilości słoików.
Ogórki myję i kroję wzdłuż na plasterki. W tym czasie zagotowuję wodę z octem, solą i cukrem. Do każdego słoika wrzucam ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i odrobinę gorczycy.
Układam ogórki pionowo w słoikach i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody.
Jeżeli mam w domu paprykę, dokładam do słoika plasterek papryki. Nie jest to konieczne, poprostu dodaje kolorytu całości.