Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kiszone ogóreczki do skonsumowania za trzy dni. Przygotowane domowo i tradycyjnie, tylko na naturalnych składnikach. Przygotowanie 15 minut, czas oczekiwania trzy dni.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 55
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 515
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 55
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 515
Składniki
Ogórki myję dokładnie. Namaczam ok. 30 min w zimnej wodzie. Obcinam ogonki. Koper i liście płuczę. Chrzan i czosnek obieram i kroję. Do słoja wkładam warstwami, dość ściśle ogórki, rozłożone baldachy kopru, liść porzeczki. Przesypuję pokrojonym chrzanem i czosnkiem. Przygotowuję ok. 3 litry ciepłej, osolonej wody. Ogórki zalewam woda tak, że by nic nie wystawało. Na wierzchu kładę dociskający spodek. Słój przykrywam ściśle tetrową (bawełnianą) ściereczką i odstawiam na trzy dni.
Po dwóch dniach wygląda tak :)
po trzech można zjadać smacznego :)