Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, korniszony kiszone w słojach na zimę. Po ukiszeniu są twarde,smaczne, idealne do sałatek.
Do kiszenia użyłam małych ogóreczków, korniszony. Po ukiszeniu są twarde i smaczne. Ogórki myjemy i moczymy w zimnej wodzie 2-3 godziny. Ogórki muszą napić się wody. W między czasie parzymy 2 słoje 3 litrowe, wycieramy do suchego. Na dno słoja kładziemy 3 plastry chrzanu, łodygi i baldach kopru oraz połowę pokrojonej, nie obieranej główki czosnku. Układamy pionowo warstwę ogórków. Na ułożoną warstwę ogórków kładziemy ponownie koper, czosnek, plastry chrzanu. Układamy drugą warstwę ogórków, także pionowo, jasną końcówką do dołu. Na ułożoną drugą warstwę ogórków kładziemy baldach kopru.
Zalewamy solanką składającą się z 6 łyżek soli himalajskiej, grubej i 3 litrów wody. Można użyć innej soli o łyżkę mniej. Musimy solankę spróbować. Zakręcamy słoje i wynosimy do piwnicy. Ogórki wychodzą bardzo smaczne i twarde.
Smacznego!!!
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 51
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 57
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 51
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 57
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Składniki
Do kiszenia użyłam małych ogóreczków, korniszony. Po ukiszeniu są twarde i smaczne. Ogórki myjemy i moczymy w zimnej wodzie 2-3 godziny. Ogórki muszą napić się wody. W między czasie parzymy 2 słoje 3 litrowe, wycieramy do suchego. Na dno słoja kładziemy 3 plastry chrzanu, łodygi i baldach kopru oraz połowę pokrojonej, nie obieranej główki czosnku. Układamy pionowo warstwę ogórków. Na ułożoną warstwę ogórków kładziemy ponownie koper, czosnek, plastry chrzanu. Układamy drugą warstwę ogórków, także pionowo, jasną końcówką do dołu. Na ułożoną drugą warstwę ogórków kładziemy baldach kopru.
Zalewamy solanką składającą się z 6 łyżek soli himalajskiej, grubej i 3 litrów wody. Można użyć innej soli o łyżkę mniej. Musimy solankę spróbować. Zakręcamy słoje i wynosimy do piwnicy. Ogórki wychodzą bardzo smaczne i twarde. Smacznego!!!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne w słoiku
Przetwory
Najprostszy dżem truskawkowy
Przetwory
Dżem z truskawek z…masłem!
Przetwory
Domowy tarty chrzan na zimę
Ogórki małosolne w słoiku
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj pr...
Odsłon: 125
Najprostszy dżem truskawkowy
Sezon na truskawki jest intensywny, ale krótki. Dlatego warto zatrzymać smak...
Odsłon: 156