Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zaczyna się sezon ogórkowy, warto przygotować kilka słoików ogórków na zimę. Możemy je potem użyć do sałatek lub do drugiego dania, albo tak po prostu je sobie pochrupać, sprawdzą się też na kanapki. A z tego przepisu wychodzą niezwykle chrupiące. Ja robię w takich średnich słoiczkach. Z tej marynaty korzystam od lat i nigdy się nie zawiodłam. Zachęcam do robienia własnych przetworów :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Składniki zalewy przekładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy.
Ogórki i koper płuczemy i dokładnie osuszamy.
Do umytych i suchych słoików wkładamy ogórki i koper. Następnie zalewamy zimną zalewą i zakręcamy.
Słoiki gotujemy około 5 minut od zagotowania na małym ogniu. Następnie studzimy i przenosimy do spiżarni.
Smacznego.