Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zaczyna się sezon ogórkowy, warto przygotować kilka słoików ogórków na zimę. Możemy je potem użyć do sałatek lub do drugiego dania, albo tak po prostu je sobie pochrupać, sprawdzą się też na kanapki. A z tego przepisu wychodzą niezwykle chrupiące. Ja robię w takich średnich słoiczkach. Z tej marynaty korzystam od lat i nigdy się nie zawiodłam. Zachęcam do robienia własnych przetworów :)
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 116
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 116
Składniki
Składniki zalewy przekładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy.
Ogórki i koper płuczemy i dokładnie osuszamy.
Do umytych i suchych słoików wkładamy ogórki i koper. Następnie zalewamy zimną zalewą i zakręcamy.
Słoiki gotujemy około 5 minut od zagotowania na małym ogniu. Następnie studzimy i przenosimy do spiżarni.
Smacznego.