Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ogórki konserwowe w wersji pikantnej - z dodatkiem ostrej papryczki - i takich robię najwięcej. Ale takie w łagodniejszej wersji też muszą znaleźć się na piwnicznej półeczce:) Ogórki konserwowe łagodne po mojemu:)
Wysyp ogórków na działce. Co robić? Cóż... kiszone już są, teraz czas na kons...
Odsłon: 51566
Naturalne kiszonki są bardzo zdrowe i do tego smaczne, dlatego też robię więk...
Odsłon: 27955
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 483
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 623
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 483
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 623
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Do słoików wrzucamy przyprawy: ziele angielskie, ziarna pieprzu, gorczycę i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoikach, zalewamy przygotowaną przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 5 min. i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 304
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 186