Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród tegorocznych przetworów nie mogło zabraknąć moich ulubionych ogórków konserwowych według przepisu mojej mamy :) Pyszne, chrupiące, aromatyczne i...znikające zdecydowanie za szybko ;) Przepis ten jest ze mną od lat, taki smak pamiętam z dzieciństwa i taki odtwarzam w swojej kuchni. Korniszony to jedna z przekąsek, która obowiązkowo gości na każdej imprezie, świetnie sprawdza się w sałatkach oraz jako dodatek do drugiego dania czy na kanapki.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1904
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1904
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
Ogórki umyć i osuszyć. Na spód czystych słoików dodać przyprawy. W słoiku poukładać ciasno ogórki. Do każdego słoja nalać trochę wody, dodać ocet, cukier i sól. Uzupełnić wodą do pełna pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki dokładnie zakręcić. Pasteryzować w garnku z wodą wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu wrzenia wody.