Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród tegorocznych przetworów nie mogło zabraknąć moich ulubionych ogórków konserwowych według przepisu mojej mamy :) Pyszne, chrupiące, aromatyczne i...znikające zdecydowanie za szybko ;) Przepis ten jest ze mną od lat, taki smak pamiętam z dzieciństwa i taki odtwarzam w swojej kuchni. Korniszony to jedna z przekąsek, która obowiązkowo gości na każdej imprezie, świetnie sprawdza się w sałatkach oraz jako dodatek do drugiego dania czy na kanapki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10666
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3316
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10666
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3316
Składniki
Ogórki umyć i osuszyć. Na spód czystych słoików dodać przyprawy. W słoiku poukładać ciasno ogórki. Do każdego słoja nalać trochę wody, dodać ocet, cukier i sól. Uzupełnić wodą do pełna pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki dokładnie zakręcić. Pasteryzować w garnku z wodą wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu wrzenia wody.