Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka do obiadu, jako przekąska czy dodatek do kanapek.
Dobrze umyć i zamoczyć na 1 godz. ogórki w zimnej wodzie.
Na dno każdego słoika włożyć gałązkę kopru włożyć ogórki (mogą być ze skórą lub obrane), dodać po kilka ziaren ziele angielskie, kawałki marchewki, kawałki obranego chrzanu i zalać zimną zalewą. (wymieszana woda z cukrem, solą i octem.)
Słoiki gotować 10 min. od zagotowania wody.
Nie lubię kupować przetworów, dlatego robię je sama. W zimie, kiedy nie ma so...
Odsłon: 4851
Ogórki konserwowe, w naszym rodzinnym Poznaniu od lat występujące pod nazwą “...
Odsłon: 6013
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 139
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 139
Składniki
Dobrze umyć i zamoczyć na 1 godz. ogórki w zimnej wodzie. Na dno każdego słoika włożyć gałązkę kopru włożyć ogórki (mogą być ze skórą lub obrane), dodać po kilka ziaren ziele angielskie, kawałki marchewki, kawałki obranego chrzanu i zalać zimną zalewą. (wymieszana woda z cukrem, solą i octem.) Słoiki gotować 10 min. od zagotowania wody.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 62
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 293