Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko odkręcić słoik na na szybko zrobić kanapki!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1054
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5609
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18033
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1054
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5609
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18033
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy ciasno w czystych słoikach. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier, sól, kurkumę, a także ziele angielskie oraz pieprz i gorczycę. Zagotowujemy aż do rozpuszczenia składników. Następnie wlewamy ocet, zagotowujemy i gotujemy 5 minut . Zalewę przecedzamy przez sitko i zalewamy nią ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.