Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko odkręcić słoik na na szybko zrobić kanapki!
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4003
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 195
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 504
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4003
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 195
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 504
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy ciasno w czystych słoikach. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier, sól, kurkumę, a także ziele angielskie oraz pieprz i gorczycę. Zagotowujemy aż do rozpuszczenia składników. Następnie wlewamy ocet, zagotowujemy i gotujemy 5 minut . Zalewę przecedzamy przez sitko i zalewamy nią ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.