Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko odkręcić słoik na na szybko zrobić kanapki!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5250
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5250
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy ciasno w czystych słoikach. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier, sól, kurkumę, a także ziele angielskie oraz pieprz i gorczycę. Zagotowujemy aż do rozpuszczenia składników. Następnie wlewamy ocet, zagotowujemy i gotujemy 5 minut . Zalewę przecedzamy przez sitko i zalewamy nią ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.