Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko odkręcić słoik na na szybko zrobić kanapki!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1086
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 440
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 445
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1086
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 440
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 445
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy ciasno w czystych słoikach. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier, sól, kurkumę, a także ziele angielskie oraz pieprz i gorczycę. Zagotowujemy aż do rozpuszczenia składników. Następnie wlewamy ocet, zagotowujemy i gotujemy 5 minut . Zalewę przecedzamy przez sitko i zalewamy nią ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.