Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 652 Ocena: 5635
Dodano: 31.07.2020
Odsłon: 2754
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Odstawiamy do przestudzenia.
Do każdego słoika wrzucamy gorczycę, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, papryczki i pokrojone w plastry ząbki czosnku.
Następnie w słoiku układamy ogórki - jeden blisko drugiego ale nie ubijamy ich - i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 5-6 min. w rondlu, wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Maudie 05 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam!!!! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 05 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetne! Przeważnie tez daje chili do ogórków:) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 03 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz