Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy uważam za otwarty:) Dziś niespodziewanie dostałam dwa kg. ogórków. Oprócz małosolnych postanowiłam wypróbować przepis na ostre. Ale nie miałam świeżej papryczki chili więc wykorzystałam chili peperoncini - suszone papryczki, które można znaleźć na półkach z przyprawami. Ta papryczka /choć suszona/ daje ogórkom kopa i podkręca smak:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155399
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155399
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Odstawiamy do przestudzenia. Do każdego słoika wrzucamy gorczycę, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, papryczki i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Następnie w słoiku układamy ogórki - jeden blisko drugiego ale nie ubijamy ich - i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 5-6 min. w rondlu, wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.