Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy uważam za otwarty:) Dziś niespodziewanie dostałam dwa kg. ogórków. Oprócz małosolnych postanowiłam wypróbować przepis na ostre. Ale nie miałam świeżej papryczki chili więc wykorzystałam chili peperoncini - suszone papryczki, które można znaleźć na półkach z przyprawami. Ta papryczka /choć suszona/ daje ogórkom kopa i podkręca smak:)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Odstawiamy do przestudzenia. Do każdego słoika wrzucamy gorczycę, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, papryczki i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Następnie w słoiku układamy ogórki - jeden blisko drugiego ale nie ubijamy ich - i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 5-6 min. w rondlu, wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.