Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy uważam za otwarty:) Dziś niespodziewanie dostałam dwa kg. ogórków. Oprócz małosolnych postanowiłam wypróbować przepis na ostre. Ale nie miałam świeżej papryczki chili więc wykorzystałam chili peperoncini - suszone papryczki, które można znaleźć na półkach z przyprawami. Ta papryczka /choć suszona/ daje ogórkom kopa i podkręca smak:)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19790
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2926
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19790
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2926
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Odstawiamy do przestudzenia. Do każdego słoika wrzucamy gorczycę, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, papryczki i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Następnie w słoiku układamy ogórki - jeden blisko drugiego ale nie ubijamy ich - i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 5-6 min. w rondlu, wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.