Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe bez skórki w miodowej zalewie. Lekko słodkawe, lekko kwaśne, pachnące czosnkiem i koperkiem. Na przygotowanie takich ogórków skusiła mnie Kasia, którą z tego miejsca serdecznie pozdrawiam, jednocześnie polecając przepis.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na połówki lub na ćwiartki. Na spód każdego słoiczka wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę, odrobinę kopru i obrany czosnek. Następnie słoiczki wypełniamy ogórkami.
Zalewa: Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy miód, cukier i sól. Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimną zalewę wlewamy do słoiczków z ogórkami. Brzegi słoiczków wycieramy suchą ściereczką, po czym słoiki mocno zakręcamy
Ogórki w słoikach wstawiamy do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewamy do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 15 minut. Wówczas słoiki wyjmujemy, np. na drewnianą deseczkę i pozostawiamy do wystudzenia.
Smacznego.