Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika na dno wkładamy:koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki marchwi, chrzanu, czosnek pokrojony w plastry i wsypujemy ziarna gorczycy i czarnuszki. Następnie dość ciasno układamy ogórki, zalewamy przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku z wodą 5 min od zagotowania. Od razu wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia