Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8126
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 399
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8126
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 399
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika na dno wkładamy:koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki marchwi, chrzanu, czosnek pokrojony w plastry i wsypujemy ziarna gorczycy i czarnuszki. Następnie dość ciasno układamy ogórki, zalewamy przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku z wodą 5 min od zagotowania. Od razu wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia