Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 980
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 980
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika na dno wkładamy:koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki marchwi, chrzanu, czosnek pokrojony w plastry i wsypujemy ziarna gorczycy i czarnuszki. Następnie dość ciasno układamy ogórki, zalewamy przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku z wodą 5 min od zagotowania. Od razu wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia