Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika na dno wkładamy:koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki marchwi, chrzanu, czosnek pokrojony w plastry i wsypujemy ziarna gorczycy i czarnuszki. Następnie dość ciasno układamy ogórki, zalewamy przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku z wodą 5 min od zagotowania. Od razu wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia