Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 784
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1921
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 784
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1921
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do każdego słoika na dno wkładamy:koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki marchwi, chrzanu, czosnek pokrojony w plastry i wsypujemy ziarna gorczycy i czarnuszki. Następnie dość ciasno układamy ogórki, zalewamy przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku z wodą 5 min od zagotowania. Od razu wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia