Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 212
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 212
Składniki
Ogórki umyć i poprzecinać wzdłuż, na krzyż, ale nie do końca. Posypać solą i pozostawić tak na ok. godzinę. Wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Przestudzić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, chili, sól do smaku. Każdy ogórek faszerować cebulą i układać w słoikach, wcześniej umytych i wyparzonych. Do rondelka, w którym smażyła się cebula, nalać wody, octu i dodać cukier, sól, sos rybny. Zagotować. Taką miksturą zalewać ogórki w słoikach. Zakręcić nakrętkę. Umieścić słoiki w garnku wyłożonym np. papierowym ręcznikiem i nalać wody do ok. 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 8-10 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia, albo można wyjąć i odwrócić denkiem do góry. Smacznego.