Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Ogórki umyć i poprzecinać wzdłuż, na krzyż, ale nie do końca. Posypać solą i pozostawić tak na ok. godzinę. Wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Przestudzić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, chili, sól do smaku. Każdy ogórek faszerować cebulą i układać w słoikach, wcześniej umytych i wyparzonych. Do rondelka, w którym smażyła się cebula, nalać wody, octu i dodać cukier, sól, sos rybny. Zagotować. Taką miksturą zalewać ogórki w słoikach. Zakręcić nakrętkę. Umieścić słoiki w garnku wyłożonym np. papierowym ręcznikiem i nalać wody do ok. 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 8-10 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia, albo można wyjąć i odwrócić denkiem do góry. Smacznego.