Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4905
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4667
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 911
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8397
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4905
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4667
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 911
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8397
Składniki
Ogórki umyć i poprzecinać wzdłuż, na krzyż, ale nie do końca. Posypać solą i pozostawić tak na ok. godzinę. Wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Przestudzić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, chili, sól do smaku. Każdy ogórek faszerować cebulą i układać w słoikach, wcześniej umytych i wyparzonych. Do rondelka, w którym smażyła się cebula, nalać wody, octu i dodać cukier, sól, sos rybny. Zagotować. Taką miksturą zalewać ogórki w słoikach. Zakręcić nakrętkę. Umieścić słoiki w garnku wyłożonym np. papierowym ręcznikiem i nalać wody do ok. 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 8-10 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia, albo można wyjąć i odwrócić denkiem do góry. Smacznego.