Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy w pełni, proponuję pyszne ogóreczki z chilli.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy wzdluż na cztery czesci, zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.
Wodę, która powstanie wylac. Dodać chilli, pieprz i czosnek przecisniety . Wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju, cukru robimy zalewe. Gorącą zalewamy ogorki i mieszamy. W tej zalewie zostawiamy ogorki na noc.
Rano wkladamy ogorki do sloikow razem z zalewa. Pasteryzowac ok. 10 minut.