Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy w pełni, proponuję pyszne ogóreczki z chilli.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 21
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2138
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3312
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 21
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2138
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3312
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy wzdluż na cztery czesci, zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.
Wodę, która powstanie wylac. Dodać chilli, pieprz i czosnek przecisniety . Wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju, cukru robimy zalewe. Gorącą zalewamy ogorki i mieszamy. W tej zalewie zostawiamy ogorki na noc.
Rano wkladamy ogorki do sloikow razem z zalewa. Pasteryzowac ok. 10 minut.