Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie uwielbiam! Już od dłuższego czasu miałam chętkę na takie ogórki. Wreszcie się doczekałam. Nareszcie pojawiły się pierwsze ogóreczki na mojej działce, więc od razu postanowiłam wyciągnąć słoiki i przygotować ten pyszny dodatek. Teraz pozostaje odczekać 2 dni, by moc pałaszować do woli pyszne, chrupiące ogóreczki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Składniki
Sól rozpuszczamy w przegotowanej, gorącej wodzie. Garnek z wodą odstawiamy w chłodne miejsce, by zalewa ostygła. Do słoików na dno wkładamy koper, ząbki czosnku i chrzan.
Umyte ogórki upychamy ciasno do słoików. Zalewamy ostudzoną wodą (ogórki muszą być przykryte wodą). Zakręcamy słoiki i odstawiamy w zacienione miejsce.
Po 2-3 dniach ogórki będą gotowe do spożycia. Smacznego!