Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie uwielbiam! Już od dłuższego czasu miałam chętkę na takie ogórki. Wreszcie się doczekałam. Nareszcie pojawiły się pierwsze ogóreczki na mojej działce, więc od razu postanowiłam wyciągnąć słoiki i przygotować ten pyszny dodatek. Teraz pozostaje odczekać 2 dni, by moc pałaszować do woli pyszne, chrupiące ogóreczki.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 374
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 374
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Składniki
Sól rozpuszczamy w przegotowanej, gorącej wodzie. Garnek z wodą odstawiamy w chłodne miejsce, by zalewa ostygła. Do słoików na dno wkładamy koper, ząbki czosnku i chrzan.
Umyte ogórki upychamy ciasno do słoików. Zalewamy ostudzoną wodą (ogórki muszą być przykryte wodą). Zakręcamy słoiki i odstawiamy w zacienione miejsce.
Po 2-3 dniach ogórki będą gotowe do spożycia. Smacznego!