Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki zawsze smakują i to takie lekko ukiszone, po 24 godzinach kiszenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13550
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13550
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i układamy w słoju, na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, chrzanu i czosnek (ja kroję w plastry całą główkę czosnku).
W garnczku w 0,5 litra wody rozpuszczam 1 łyżkę stołową soli i zaparzam 2 garście suszonych łodyg kopru, próbuję smak, studzę i zalewam ogórki, zakręcam słój. Po 24 godzinach już są dobre, niektórzy dłużej czekają. :)