Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1188
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1302
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 172
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1188
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1302
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 172
Składniki
Moczymy ogórki w zimnej wodzie przez około 2 godz. Przygotowujemy 2l wody i sól spożywczą. Wymyte ogórki i liście, gotujemy wodę. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Dodajemy dwie łyżki soli do garnka z gotującą wodą (całość wymieszać). Wkładamy nasze składniki do naczynia. Zaczynamy od liści i kopru. Potem ogórki i czosnek (robimy warstwami, przekładając). Spójrz na film do którego link zostawiłem pod spodem. Zalewamy nasze naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Naczynie przykrywamy. Po dwóch, trzech dniach nasze ogórki są gotowe do smakowania. Link do filmu poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!!!