Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Moczymy ogórki w zimnej wodzie przez około 2 godz. Przygotowujemy 2l wody i sól spożywczą. Wymyte ogórki i liście, gotujemy wodę. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Dodajemy dwie łyżki soli do garnka z gotującą wodą (całość wymieszać). Wkładamy nasze składniki do naczynia. Zaczynamy od liści i kopru. Potem ogórki i czosnek (robimy warstwami, przekładając). Spójrz na film do którego link zostawiłem pod spodem. Zalewamy nasze naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Naczynie przykrywamy. Po dwóch, trzech dniach nasze ogórki są gotowe do smakowania. Link do filmu poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!!!