Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne:-)

Ogórki małosolne:-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 500

Dodano:

Odsłon: 8069

Ogóreczki palce lizać!!!

Składniki

  • Ogórki gruntowe
  • Czosnek
  • Liść chrzanu
  • Liść wiśni
  • Koper
  • Liść porzeczki
  • Sól spożywcza
  • 2l wody
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne:-)

Przygotowanie

  1. Moczymy ogórki w zimnej wodzie przez około 2 godz.
    Przygotowujemy 2l wody i sól spożywczą.
    Wymyte ogórki i liście, gotujemy wodę.
    Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą.
    Dodajemy dwie łyżki soli do garnka z gotującą wodą (całość wymieszać).
    Wkładamy nasze składniki do naczynia. Zaczynamy od liści i kopru. Potem ogórki i czosnek (robimy warstwami, przekładając). Spójrz na film do którego link zostawiłem pod spodem.
    Zalewamy nasze naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą.
    Naczynie przykrywamy. Po dwóch, trzech dniach nasze ogórki są gotowe do smakowania.

    Link do filmu poniżej:-)

    Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń