Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 670
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 856
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 670
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 856
Składniki
Moczymy ogórki w zimnej wodzie przez około 2 godz. Przygotowujemy 2l wody i sól spożywczą. Wymyte ogórki i liście, gotujemy wodę. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Dodajemy dwie łyżki soli do garnka z gotującą wodą (całość wymieszać). Wkładamy nasze składniki do naczynia. Zaczynamy od liści i kopru. Potem ogórki i czosnek (robimy warstwami, przekładając). Spójrz na film do którego link zostawiłem pod spodem. Zalewamy nasze naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Naczynie przykrywamy. Po dwóch, trzech dniach nasze ogórki są gotowe do smakowania. Link do filmu poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!!!