Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4005
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4005
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20048
Składniki
Moczymy ogórki w zimnej wodzie przez około 2 godz. Przygotowujemy 2l wody i sól spożywczą. Wymyte ogórki i liście, gotujemy wodę. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Dodajemy dwie łyżki soli do garnka z gotującą wodą (całość wymieszać). Wkładamy nasze składniki do naczynia. Zaczynamy od liści i kopru. Potem ogórki i czosnek (robimy warstwami, przekładając). Spójrz na film do którego link zostawiłem pod spodem. Zalewamy nasze naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Naczynie przykrywamy. Po dwóch, trzech dniach nasze ogórki są gotowe do smakowania. Link do filmu poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!!!