Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na ogórki małosolne i kiszone. Wspaniały aromat kopru i czosnku o lekko ostrym smaku dzięki papryczce chilli. Polecam serdecznie.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 130
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 130
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 130
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 130
Składniki
Ogórki myjemy, słoik i zakrętkę należy dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód słoika wrzucamy część czosnku, kopru, chrzanu i papryczkę chilli. Następnie ciasno układamy ogórki i na wierzch dokładamy czosnek, chrzan i koper. dorzucamy sól i zalewamy wodą, woda może być ciepła lub zimna, przegotowana lub mineralna z butelki. Ważne jest aby górną część słoika i zakrętkę wytrzeć do sucha, dopiero wtedy zakręcamy. Gotowe !!! Ogórki małosolne najlepiej smakuję po 2-3 dniach, a dalej to już kiszone. Smacznego !!!