Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na ogórki małosolne i kiszone. Wspaniały aromat kopru i czosnku o lekko ostrym smaku dzięki papryczce chilli. Polecam serdecznie.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9181
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6550
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9181
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6550
Składniki
Ogórki myjemy, słoik i zakrętkę należy dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód słoika wrzucamy część czosnku, kopru, chrzanu i papryczkę chilli. Następnie ciasno układamy ogórki i na wierzch dokładamy czosnek, chrzan i koper. dorzucamy sól i zalewamy wodą, woda może być ciepła lub zimna, przegotowana lub mineralna z butelki. Ważne jest aby górną część słoika i zakrętkę wytrzeć do sucha, dopiero wtedy zakręcamy. Gotowe !!! Ogórki małosolne najlepiej smakuję po 2-3 dniach, a dalej to już kiszone. Smacznego !!!