Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na ogórki małosolne i kiszone. Wspaniały aromat kopru i czosnku o lekko ostrym smaku dzięki papryczce chilli. Polecam serdecznie.
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 252
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 116
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1400
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 252
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 116
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1400
Składniki
Ogórki myjemy, słoik i zakrętkę należy dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód słoika wrzucamy część czosnku, kopru, chrzanu i papryczkę chilli. Następnie ciasno układamy ogórki i na wierzch dokładamy czosnek, chrzan i koper. dorzucamy sól i zalewamy wodą, woda może być ciepła lub zimna, przegotowana lub mineralna z butelki. Ważne jest aby górną część słoika i zakrętkę wytrzeć do sucha, dopiero wtedy zakręcamy. Gotowe !!! Ogórki małosolne najlepiej smakuję po 2-3 dniach, a dalej to już kiszone. Smacznego !!!