Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na ogórki małosolne i kiszone. Wspaniały aromat kopru i czosnku o lekko ostrym smaku dzięki papryczce chilli. Polecam serdecznie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457253
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1344
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2185
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457253
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1344
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2185
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Składniki
Ogórki myjemy, słoik i zakrętkę należy dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód słoika wrzucamy część czosnku, kopru, chrzanu i papryczkę chilli. Następnie ciasno układamy ogórki i na wierzch dokładamy czosnek, chrzan i koper. dorzucamy sól i zalewamy wodą, woda może być ciepła lub zimna, przegotowana lub mineralna z butelki. Ważne jest aby górną część słoika i zakrętkę wytrzeć do sucha, dopiero wtedy zakręcamy. Gotowe !!! Ogórki małosolne najlepiej smakuję po 2-3 dniach, a dalej to już kiszone. Smacznego !!!