Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ostatnie tego lata ;( Postanowiłam więc dać czadu i dodać "nieco" więcej chrzanu niż zwykle.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16422
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16422
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5271
Składniki
Ogórki myjemy i osuszamy. Obieramy ząbki czosnku i korzeń chrzanu. Chrzan kroimy w nieduże kawałki. Na dnie słoika układamy połowę kopru, czosnku i chrzanu, ciasno wkładamy ogórki, kolejna warstwę czosnku i chrzanu, resztę ogórków i po bokach upychamy resztę kopru.
Wodę z sola zagotowujemy i przestudzamy. Zalewamy ogórki tak, żeby całość była zakryta. Przykrywamy wieczkiem, albo talerzykiem, odstawiamy i czekamy ;)
Jak dla mnie najlepsze są po ok. 48 godzinach. Uwaga: z ta ilością chrzanu im dłużej stoją tym są bardziej pikantne.