Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ostatnie tego lata ;( Postanowiłam więc dać czadu i dodać "nieco" więcej chrzanu niż zwykle.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8159
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 414
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8159
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 414
Składniki
Ogórki myjemy i osuszamy. Obieramy ząbki czosnku i korzeń chrzanu. Chrzan kroimy w nieduże kawałki. Na dnie słoika układamy połowę kopru, czosnku i chrzanu, ciasno wkładamy ogórki, kolejna warstwę czosnku i chrzanu, resztę ogórków i po bokach upychamy resztę kopru.
Wodę z sola zagotowujemy i przestudzamy. Zalewamy ogórki tak, żeby całość była zakryta. Przykrywamy wieczkiem, albo talerzykiem, odstawiamy i czekamy ;)
Jak dla mnie najlepsze są po ok. 48 godzinach. Uwaga: z ta ilością chrzanu im dłużej stoją tym są bardziej pikantne.