Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mąż Italiano całe lato zajada się tymi ogórkami. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na Youtube do obejrzenia filmu oraz na inne przepisy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243094
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243094
Składniki
Ogórki przed zrobieniem moczymy co najmniej 30 minut. Ogórki jeśli chcemy ,aby zrobiły się szybko ,to końcówki obcinamy. Przygotowujemy zalewę do ogórków. I tak jeśli chcemy ,aby bardzo szybko nam się zrobiły, to wówczas używamy przegotowanej gorącej wody w przeciwnym razie używamy zimnej przegotowanej wody. Do wody dodajemy sól kamienną oraz gorczycę. Wszystko to dobrze zamieszać ,aby sól się rozpuściła. Do dużego wysterylizowanego słoja na dno układamy chrzan ,czosnek ,koper oraz 2 listki porzeczki lub winogronu jeśli chcemy mieć wyjątkowy smak ogórków. Do słoja układamy ciasno ogórki przekładamy jeszcze koprem ,dodajemy kawaka liścia chrzanu ,pozostałe liście porzeczki. Zalewamy zalewą tak ,aby pokryć całe ogórki przykrywamy liściem chrzanu ,nie zakręcamy . Pozostawiamy w ciepłym miejscu na dwa dni. I gotowe! Jeśli latem są chłodne dni to polecam zalać gorącą zalewą wówczas proces kiszenia będzie bardzo szybki oraz pamiętajmy obciąć końcówki ogórków. Tak jak widać na fotce obok. Zapraszam na mój kanał do obejrzenia filmu ,krok po kroku , będziesz miał okazję zobaczyć jak mój mąż Włoch zajada się ogórasami małosolnymi. Smacznego! Buon appetito!