Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj przepis na chrupiące ogórki z wyraźnym czosnkowo-chrzanowym aromatem. Przygotuj trzy duże słoiki i zabierz się do roboty.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ogórki włożyć na trzy godziny do zimnej wody. Następnie umyć i włożyć pionowo do przygotowanych wcześniej słoików.
Czosnek i chrzan obrać i pokroić w mniejsze części. Do słoików równomiernie dodajemy koper, pokrojony czosnek i chrzan.
Ogórki zalewamy do pełna wodą z soli – na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Słoiki przykrywamy gazą, a następnie zabezpieczamy gumką recepturką.
Ogórki powinny leżakować od trzech do pięciu dni w nienasłonecznionym miejscu.