Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj przepis na chrupiące ogórki z wyraźnym czosnkowo-chrzanowym aromatem. Przygotuj trzy duże słoiki i zabierz się do roboty.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 592
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 592
Składniki
Ogórki włożyć na trzy godziny do zimnej wody. Następnie umyć i włożyć pionowo do przygotowanych wcześniej słoików.
Czosnek i chrzan obrać i pokroić w mniejsze części. Do słoików równomiernie dodajemy koper, pokrojony czosnek i chrzan.
Ogórki zalewamy do pełna wodą z soli – na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Słoiki przykrywamy gazą, a następnie zabezpieczamy gumką recepturką.
Ogórki powinny leżakować od trzech do pięciu dni w nienasłonecznionym miejscu.