Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj przepis na chrupiące ogórki z wyraźnym czosnkowo-chrzanowym aromatem. Przygotuj trzy duże słoiki i zabierz się do roboty.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Składniki
Ogórki włożyć na trzy godziny do zimnej wody. Następnie umyć i włożyć pionowo do przygotowanych wcześniej słoików.
Czosnek i chrzan obrać i pokroić w mniejsze części. Do słoików równomiernie dodajemy koper, pokrojony czosnek i chrzan.
Ogórki zalewamy do pełna wodą z soli – na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Słoiki przykrywamy gazą, a następnie zabezpieczamy gumką recepturką.
Ogórki powinny leżakować od trzech do pięciu dni w nienasłonecznionym miejscu.