Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj przepis na chrupiące ogórki z wyraźnym czosnkowo-chrzanowym aromatem. Przygotuj trzy duże słoiki i zabierz się do roboty.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6541
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1227
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 56
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2380
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6541
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1227
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 56
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2380
Składniki
Ogórki włożyć na trzy godziny do zimnej wody. Następnie umyć i włożyć pionowo do przygotowanych wcześniej słoików.
Czosnek i chrzan obrać i pokroić w mniejsze części. Do słoików równomiernie dodajemy koper, pokrojony czosnek i chrzan.
Ogórki zalewamy do pełna wodą z soli – na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Słoiki przykrywamy gazą, a następnie zabezpieczamy gumką recepturką.
Ogórki powinny leżakować od trzech do pięciu dni w nienasłonecznionym miejscu.